2020. 05. 31. | Frissítve: 2020. 05. 31. 16:08

                                Sajtóközlemény

 

A Corteva Agriscience új, Biológiai portfóliót hoz létre; elsőként az M2i-vel köt globális megállapodást

A két vállalat közösen fog növényvédelemben használatos feromonokat fejleszteni és a világpiacon forgalmazni

A Corteva Agriscience, amely egy vezető mezőgazdasági vállalat, valamint az M2i, amely a biológiai növényvédelemben alkalmazott feromonok területén tölt be vezető szerepet, több évre szóló globális megállapodást jelentett be. A megállapodás feromonalapú rovarölő szerek kutatására, fejlesztésére és világszintű forgalomba hozatalára vonatkozik. 

A két vállalat szorosan együttműködik majd annak érdekében, hogy piacra vigyék az M2i jelentős szemiokémiai portfólióját, amely feromonalapú termékeket is magába foglal szántóföldi kapás kultúrák és egyéb kertészeti növények számára. A Corteva és az M2i technológiáit ötvözve a két vállalat új megoldásokat is kidolgoz, amelyek a növények kártevői ellen nyújtanak védelmet és megnövelik a jelenleg használható technológiák felhasználhatósági élettartamát. A megállapodás részleteit a vállalatok nem hozták nyilvánosságra. 

„A Corteva Agriscience arra törekszik, hogy választási lehetőséget kínáljon a gazdálkodók számára a rovarkártevők elleni védekezésben, beleértve ebbe a természetes eredetű termékeket is” - mondta Susanne Wasson, a Corteva Agriscience növényvédelmi üzletágának elnöke. „Izgatottan várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az M2i-vel és a hatóanyag kijuttatását egyedi módon biztosító, biológiailag lebomló termékeikkel, és így új lehetőségeket fejleszthetünk ki a gazdálkodók számára.”

„Alig hat év alatt az M2i vezető szerepet ért el feromonalapú, rovarkártevők elleni megoldásaival - így az egyik kulcsfontosságú szereplője lett az ökológiai szempontból kedvezőbb gazdálkodásra, a fenntartható mezőgazdaságra való átállás folyamatának. Ezen a területen világviszonylatban is referenciaponttá váltunk. Örülünk, hogy együttműködhetünk egy olyan vezető vállalattal, mint a Corteva Agriscience, és hozzájárulhatunk a vállalat biológiai növényvédelem irányába tett lépéseihez. Meggyőződésünk, hogy az áttérés a fenntartható mezőgazdaságra csak a gazdálkodók együttműködésével képzelhető el, s mindezt az olyan iparági szereplők teszik lehetővé, mint a Corteva” – tette hozzá Philippe Guerret, az M2i elnök-vezérigazgatója.

Ez az első együttműködési megállapodás a Corteva újonnan létrehozott globális biológiai termék portfóliójára vonatkozóan, amelynek fő célja, hogy új megoldásokat fejlesszen a gazdálkodóknak, akik hajtás és lombvédelemre, vagy talajra kijutatott formában is biológiai védelmet kívánnak alkalmazni, növelni kívánják a tápanyagfelvétel hatékonyságát, ügyelnek a talajegészségre, biostimulánsokat és biotrágyát használnak. A feromonok különösen hatékony védelmet biztosítanak a rovarkártevők ellen azáltal, hogy megtévesztik és megzavarják a megcélzott kártevők párosodását. Ez a célorientált megközelítés életképes megoldást kínál a kártevők elleni integrált védekezésre.

A Corteva Agriscience

A Corteva Agriscience, Inc. egy tőzsdén jegyzett, tisztán mezőgazdasággal foglalkozó globális társaság, amely a világ minden táján a mezőgazdasági termelők számára az iparág legteljesebb portfólióját kínálja - ideértve a vetőmagok kiegyensúlyozott és változatos kínálatát, növényvédelmi és digitális megoldásokat, amelyek a termelékenység maximalizálására koncentrálnak a termés és a jövedelmezőség fokozása érdekében. A mezőgazdaság néhány legismertebb márkájával, valamint az iparág vezető termék- és technológiai kutatás – fejlesztési hátterével, a társaság elkötelezett amellett, hogy az élelmiszer ágazat egészében együttműködjön az érdekelt felekkel, mivel mindent megtesz annak érdekében, hogy javítsa a termelők és a fogyasztók életminőségét, fenntartva ezt a folyamatot az elkövetkező generációk számára. A Corteva 2019. június 1-jén vált független tőzsdén jegyzett céggé, korábban a DowDuPont mezőgazdasági részlege volt. További információk a  www.corteva.com  oldalon találhatók. Kövesse Corteva-t a Facebookon, az Instagramon, a LinkedInen, a Twitteren és a YouTube-on.

Az M2i Life Sciences

Az 2012-ben alapított M2i francia vállalatcsoport a komplex molekulák tervezésének, kifejlesztésének és gyártásának a szakértője. A Lacq-i (64) kutatólaboratóriumi, a Salin de Giraud-i (13) gyártóüzemi, valamint a Parnac-i (46) gyártóközponti hátterével az M2i kiépítette saját, feromonokkal kapcsolatos szakértelmét a növények biológiai sokféleségének védelme és az állatok jóléte érdekében. A társaság természetes alapanyagú termékeket tervez, gyárt és forgalmaz a hagyományos növényvédő szerek helyettesítésére. E minőségében az M2i 20 különböző díj mellett elnyerte a Francia Ökológiai és Fenntartható Fejlődés Minisztérium 2015. évi Vállalati és Környezetvédelmi Díját, a 2015. évi Zöld Kémia Díjat, a 2016. évi RMC PME Trófeát, az Európai Bizottság által odaítélt 2017. évi Környezetvédelmi Európai Üzleti Díjat, valamint a Pierre Potier Kémia a Fenntartható Fejlődésért díjat. Az M2i 165 főt foglalkoztat, az alkalmazottak több mint egynegyede a kutatás-fejlesztésben dolgozik, a vállalat technológiáit és innovatív termékcsaládjait 22 szabadalomcsalád védi le. Az M2i Life Sciences, a kiválóságot és az innovációt szolgáló törekvés. További információ: www.m2i-lifesciences.com

#   #   #

05/19/2020

™, ®, ℠ a Dow AgroSciences, a DuPont vagy a Pioneer, valamint azok kapcsolt vállalkozásainak vagy tulajdonosaik védjegyei és szolgáltatási védjegyei.

Kapcsolat:

Corteva Agriscience

Név: Kacey Birchmier

Telefon: 515-305-0085

Email: kacey.birchmier@corteva.com

M2i Life Sciences

Név: Johann Fournil

Telefon: +33 (0) 1 84 76 00 64

Email: contact.presse@m2i-lifesciences.com

 

 

 


Cimkék: